Tuesday, 30 April 2013

KEMBALI

video


Lirik Lagu Kembali – Akim/Stacy
Hati ini kan terasa sepi
Tanpa senyuman indah yang meruntumkan jiwa
Jadi kelam dunia bila kau menjauh

Bukan cinta membahagiakan
Hanya keihklasan di dalam hati mu
Untuk merasakan ikatan hati kita

Ku ingin kau berada disisi ku
Dalam waktu sukar atau bahagia
Oh cinta panjatkanlah pinta hamba ini

Cinta kau berikanlah kekuatan
untuk meniti cubaan dari mu
Semoga hari kami kembali menyinari
Jalan ini

Ku ingin kau berada disisi ku
Dalam waktu sukar atau bahagia
Oh cinta panjatkanlah pinta hamba ini

Cinta berikanlah kekuatan
Untuk meniti cubaan dari mu
Semoga hari kami kembali menyinari jalan ini

Rahsia Tahi LALAT

hah..... sape2 ade tahi lalat.. meh kiter refer kat sini..
deana pun ade gak tahi lalat.. kat bibir.. hihii

tp nie sumer petua org lame.. org dahulu2 utk mengenal hati seseorang :)


tengah-tengah pipi kanan - ramai yg suka

tengah-tengah pipi kiri - ramai teman

ubun-ubun - kurang jujur

pusat - cerdas, tangkas, tekun

pusat bahagian kanan - sejahtera dalam hidup

pusat bahagian kiri - beroleh kemliaan

pinggang kanan - sayang pada pas! angan hidup

pinggang kiri - disayang pasangan hidup

dada kanan - dapat mengatasi masalah

dada kiri - berani, jujur dan sabar

telapak kaki kanan - tidak mudah mengeluh

telapak kaki kiri - baik budi pekertinya

siku tangan kanan - kuat ingin memiliki kekayaan

siku tangan kiri - baik hati, suka menolong

jari tangan kanan - serba beroleh keuntungan

jari tangan kiri - serba baik bekerja

jari telapak tangan kanan - banyak rezeki tapi boros

jari telapak tangan kiri - banyak rezeki dan cermat

perut bawah kanan - banyak rezeki, suka memberi maaf

perut bawah kiri - baik hati, tenang hidupnya

sudut mata kanan dalam - disayang suami atau isteri

sudut mata kiri dalam - tidak mudah dilupakan pasangan sudut mata kanan luar - baik budi, ramai yg cinta

pelipis kiri - murah rezeki, dpt jadi kaya

pelipis kanan - serba berhasil dalam usaha

kelopak mata kanan atas - baik hati, ramah, berjaya

kelopak mata kiri atas ! - baik budi, ramai yg suka

kelopak mata kanan bawah - agak malas

kelopak mata kiri bawah - agak bodoh, kurang bijaksana

Monday, 29 April 2013

For Nyummmy Food


hurm.. jom layan pict makan..
thnks pada kawan deana yg rajin snap step by step..
hahah.. nmpak sgt deana nie kuat makan kan..
huhuu :p


 


deana suke biler tgk diri deana gelak2...
sbb itu mmg diri deana yg dulu... deana rindu...

Meaning of Words

 

thingking of our life..
i'm really tired to hold everything ... to stay...
just becoz u're the king.. words can only came out form u'r mouth..
i'm stuck in here...
can u be understand... I can't stay anymore..
it's enough for me... i'm really tired
 

Day 2 - Kursus

date : 24 April 2013


it's really simple backdrop rite?
xpelar.. yg penting training sepanjang mase berkursus...
hari kedua.. dah start dengan perkara yg harus deana belajar..
mak aihhhh.. pening gak tgk silibus yg berbab2...
dah juga step2 yg perlu diingati...

dan tahniah jugaklah.. sekolah deana terpilih antara yg terawal
menggunakan system tersebut berbanding rakan2 disekolah lain.. huhuu...
### ku pening...

1st2 trying that system..
I always said.. Stress ( nie sume sbb line yg cam siput sedut tue)
Semput ( pun masih disebabkan loading yg membawa kepada error)

but I really like.. my friend IDAL & IJA...
they always think positive.. better than me.. always think negative.. heheh...

so, I pickup with new spirit (ops.. teringat my PRINCE SPIRIT ## kisah skolah2 dulu :p )
hurmmm... not owner of lappy taw!

perlahan2 deana try paham dan tangkap ilmu apa yg boleh..
taknaklah deana dtg kali nie sia2 jer.. rugi kan?

Alhamdulillah... deana dah boleh ikut step by step system tersebut...
even asik tanye pada IDAL.. heheh.. thnks a lot IDAL & IJA..

tapi, sedih skit.. deana xde pict dgn IJA.. nnt kalau dah dpt pict dari IJA.. deana update yer :)

 pict wit IDAL

Wednesday, 24 April 2013

Kisah KURSUS .. day 1

Alhamdulillah.. hari nie dah selamat sampai ke Ipoh..
sy ada kursus kewangan di sini.. mula2 dpt surat arahan..
rase berat hati nak tinggalkan aQif dan aiSy..
tapi bile fikirkan mase depan.. sy harus kuat dan cuba untuk yg terbaik..

perjalanan pergi kali nie.. ditemani dgn hujan lebat.. dan kadang2 reda..
dan yg paling best.. boleh pulak deana tinggalkan sweater dlm beg..
kat tempat bagasi beg.. huh! mmg terbaiklar... hampeh.. :(
maka sepanjang perjalanan tue.. tahan je lar sejuk..
huhuhuhu...

lastly.. deana smpai jugak kat Ipoh nie..
seronok jugak naik bas.. lepas hampir 10tahun deana tak naik bas..
teringat kenangan dulu2 time belajar...hihihi

dah smpai pun kat tmpat menginap & kursus..
TOWER REGENCY HOTEL & APARTMENTS...
best tmpat nie..cantik... dan yg penting.. kalo ikut rates..
harga sgt berpatutan & murah...

1st view dari tingkat 14...huhuh.. gayat biler nak ambil gmbar dari balkoni..
mmg tak pandang bawah pun.. huhuhu



Sampai dkt bilik.. leh rehat2 ... then kul 7pm g dinner.. pastu terus g taklimat kul 8.30 untill 10.30pm..

owhh yer.. sebelum tue.. biler smpai bilik.. deana try wifi hotel nie.. disebabkan deana bwk notebook yg comel.. dan bukannye lappy yg besar gabak.. so, mmg tak bleh nak connect.. aduiiii.. pengsan jap..
dah try godek2.. mmg tak boleh.. so, petang tue jugak deana cari idea dan teringat ada kawan duk Ipoh..
dan dengan selamba gak.. deana call member dan kate nak pinjam lappy.. padahal dah 13tahun kitorg tak jumpa.. just borak dalam FB.. kawan deana nie satu sekolah mase kitorg sekolah menengah...

dan yg paling best tue.. member kater.. 
''OK JER''.. hah? serius ker nie.. '
'ko tak kisah ker if aku bwk lari ker..''
heheh... tp member kater.. 
''tak mungkin lar ko nak bwk lari.. kenal pun dah bertahun.. hihihi...''
so, mlm tue.. habis jer taklimat.. member deana yg baik hati nie pun g hantarkan lappy kat deana..
huhu.. terharu betul.. so, secara automatik.. member deana jadi superhero tuk deana time kursus nie..
sbb kursus kali nie mmg 100% kene guna lappy dan internet.. phewww!!! deana lega sgt2...

dan saat deana update blog nie.. deana sempat gak jenguk kat balkoni luar nie.. nk tgk suasana Ipoh malam hari.. kawan deana kater.. kat ipoh nie ade macam2 tmpat yg best tuk deana pergi.. terutamanya.. tmpat makan2.. tp nak wat camner.. deana pergi pun bukan tuk suke2.. pergi tuk bekerja kan? huhuh

so, maybe oneday.. deana akan repeat tuk dtg kesini.. terutamanya biler kawan deana nie kater..
ade mcm2 tmpat MAKANAN yg best sgt.. huhuhu.. mmg WAJIB pergi nie.. nak2 soal makan kan..
deana mmg suke cuba makanan baru... even gerai tue cume kat tepi jalan :)

view di malam hari dari ting 14..

and also a big thnks to my fren.. coz u save my day! 


hihihih... ok.. deana nak masuk tdo dah.. sok pagi2 kursus start kul 8.30am..
huwaggrhhhhhhh (menguap comel2 jer ) ...
gud nite sumer.. opsss!!! morning semua... sleeping time :)

Wednesday, 3 April 2013

STUDY ... in Sha Allah


dah lame saya tak merapu dalam blog nie...
dah lame tak cerita apa yang berlaku dalam hidup nie...

masuk kali nie, ntah dah brape ramai tanye..
bile sy nak sambung belajar... bukan saje mereka2 di luar sana..
malahan, ibu sy juga...

tapi sy memikirkan anak2 sy..
waktu bekerja saya....
dan ibu kate.. xper.. blajar jer.. amik hari sabtu dan ahad...
habis tue aQif & aiSy???

ibu kate.. ''xper.. ibu tlg jaga''

besar betul pengorbanan seorang ibu kan?
die sentiasa ada di saat kite susah @ senang....
die sentiasa rajin memberi nasihat dan pandangan..
sentiasa membantu dalam menyelesaikan masalah anak2...

dan itu adalah HAKIKAT seorang IBU....

dan hari nie... sy di dorong dgn pertanyaan itu lagi..
bile nak sambung belajar... dan disebabkan doa2 mereka yang ikhlas itu..
hati sy terbuka utk menyambung pelajaran....
moga2 doa dari mereka2 itu termakbul.. in Sha Allah....

#impian#sambung belajar#in Sha Allah# next year 2014 # aminnn YA ALLAH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

aQif

Lilypie Fourth Birthday tickers

aiSy

Lilypie First Birthday tickers